
(Šiame straipsnyje panaudotų nuotraukų autorė Agnė Kiškytė)
Kokteiliai-plakiniai
Privalumai:
- Spausdami sultis, išmetame vaisų ir daržovių minkštimą, kuriame gausu augalinės ląstelienos. O ji sugeria įvairius teršalus ir pašalina juos iš organizmo. Plakdami blenderiu KomoMix paliekame visas vaisių ir daržovių dalis.
- Į plakinius galima dėti šaldytų daržovių ir vaisių. Taip pat įvairiausių pagardų: želmenų, daigintų grūdų, sėklų, vaistinių ar prieskoninių žolelių, dribsnių, medaus.
- Galima pasidaryti tirštą – bus kaip maistas valgomas šaukšteliu, o įpylę daugiau vandens, pieno, pasukų ar kita – gausime skanų kokteilį.
Pušų spyglių kokteilis ''Chlorofilas''
Žiemą, kuomet valgome mažai žalumynų ir vaisių, padėsime sau plakdami pušų, eglių, kadagių spyglius.

Nukarpytus spygliukus, nuplaukite vandeniu, įdėkite saują į blenderį, užpilkite vandens, kad apsemtų ar truputį daugiau ir plakite blenderiu Komo-Mix. Po 1-2 minučių nuo spyglių vanduo pažaliuos dėl chlorofilo. Gautą masę nukoškite. Gerkite iškart (galima sumaišyti su kitomis sultimis ar plakiniais). Palaikius ilgesnį laiką gali apkarsti.

Daržovių plakiniai:
Blenderiu KomoMix galite plakti įvairias daržoves. Taip atrasite savo mėgiamiausias.

- Agurkų kokteilis su aitriosiomis paprikomis (300 g agurkų pagardinkite žiupsneliu aitriųjų paprikų miltelių arba 0,5-1 žaliosia paprika.
- Agurkų, špinatų ir salotų (300 g agurkų, 100 g špinatų, 100 g salotų).
- Agurkų, avokadų ir petražolių (300 g agurkų, 1 avokadas, ryšelis petražolių).
- Burokėlių ir krienų (300 g burokėlių sulčių, 1 arbatinis šaukštelis krienų).
- Moliūgų ir morkų (200 g moliūgų, 100 g morkų, 1 apelsinas).
- Morkų ir apelsinų (200 g morkų, 2 apelsinai).
(Į visus kokteilius-plakinius įpilkite dar 200-300 ml vandens arba pasukų).

Uogų plaktiniai:
Blenderiu Komo-Mix plakite įvairiausias uogas (šviežias ar šaldytas), pagardinkite imbieru, citrina, medumi.
- Pusę stiklinės šviežių arba šaldytų uogų, 2-3 arbatiniai šaukšteliai tarkuoto imbiero, stiklinė vandens arba pasukų.
- Pusė stiklinės šviežių ar šaldytų uogų, stiklinė vandens arba šviežiai spaustų sulčių, pagardinkite medumi, šaukštu jogurto.
- 2 stiklinės mėlynių, 1 citrina, 50 g rudo cukraus, 400 ml vandens, pagardinkite (nebūtinai) plakta grietinėle arba ledais.
- Stiklinė vyšnių, 2 bananai, stiklinė vandens.
Citrusinių vaisių plakiniai:
- 2 apelsinai, 0,5 citrinos, puse ananaso, 2 obuoliai, 1 stiklinė ledo gabalėlių.
- 2 nulupti greipfrutai, 200 ml vandens arba pasukų, pagardinkite mėtų lapeliais.
- 1 citrina, 2 apelsinai, 2 greipfrutai, 1 l vandens. (Jei kasdien gersite tokį citrusinį kokteilį, po savaitės pagerės savijauta, pagražės oda).

Vaisių plakiniai:
- 2 kiviai, 1 bananas, 400 ml vandens, ryšelis petražolių.
- 2 bananai, 1 obuolys, sauja spanguolių arba bruknių, puse stiklinės vandens arba pasukų, 1 saliero stiebas. Pagardinkite keliais šaukštais jogurto.
- 2 obuoliai, 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto imbiero, 1 citrina.
- 1 kriaušė, puse stiklinės uogų, pagardinkite jogurtu, medumi ar klevų sirupu.
- 1 obuolys, 2 bananai, 1 kivis, ryšelis špinatų.
- Stiklinė braškių (šviežių arba šaldytų), pusė ananaso, 2 bananai, 200 ml vandens, pagardinkite medumi.
- 1-2 obuoliai, pusė ananaso, pusė stiklinės spanguolių, stiklinė vandens.
- Pusė ananaso, 1 bananas, 200 g jogurto, pusė stiklinės ledukų.

Šerbetai:
Šerbetas – pirmasis žmonijos istorijoje šaltas nealkoholinis gėrimas. Jis nuo seno minimas Rytų legendose, aprašomas poemose. Šiais laikais suplakę vaisius, arbūzus KoMo-Mix blenderiu, pagardinę juos pienu, jogurtu, ledais, medumi, supylę juos į gražias taures, pasimėgausite ir atsigaivinsite karštą vasaros dieną.
- 1/4 vidutinio arbūzo, ¼ meliono, 1 apelsinas, pusė citrinos, 1 arbatinis šaukštelis rudo cukraus.
- 0,5 kg braškių, 3 valgomieji šaukštai rudo cukraus, 1 apelsinas, puse citrinos, puse litro vandens.
- 4 kiviai, 2 valg. šaukštai medaus, 1 citrina, 2 stiklinės vandens.
- 3 bananai, stiklinė šviežių arba šaldytų uogų, 200 ml vandens, žiupsnelis cinamono arba vanilinio cukraus, medaus pagal skonį.
- 0,5 kg persikų, 200 ml vandens, 200 ml pieno, 2-3 šaukštai medaus, 1 šaukštas vanilinio cukraus
Įvairių riešutų ir avižų pienas:
Stiklinė avižų arba avižinių dribsnių, 3 stiklinės vandens. Suplakite ir nukoškite. (Avižų grūdus reikia juos per naktį pamirkyti vandenyje).Nakčiai pamerkite migdolus, ryte nuvalykite luobelę, sudėkite į blenderį Komo-Mix, užpilkite dvigubai vandens, pagardinkite vanile, medumi ar klevų sirupu.Supjaustykite 1 šviežio kokoso minkštimą, užpilkite 2 stiklines vandens. Jei nepatinka tirščiai, juo nukoškite per sietelį.
Džiovintų vaisių tyrelės:
Galima plakti džiovintus vaisius (abrikosus, slyvas, datules ir t.t.). Užpilame vandens, pagardiname jogurtu, bananu.